Choď na obsah Choď na menu
 


Výročie 100. rokov prevádzky na trati Nemšová - Lednické Rovne

20. 10. 2010
Spoločnosť Považskej Dráhy, ako hlavný organizátor podujatia, v spolupráci s Prievidzským Parostrojným Spolkom a za podpory mesta Nemšová, obcí Pruské,Lednické Rovne a ŽSR, pre vás pripravila na posledný októbrový víkend oslavy výročia 100.rokov od spustenia prevádzky na trati z Nemšovej do Lednických Rovní.Je to už dlhých 7 rokov, kedy po tejto krásnej lokálke prešiel posledný pravidelný osobný vlak.V dňoch 30.-31.10. máte možnosť si spomenúť na "staré dobré časy" v preplnenom 55 ročnom motorovom vozni M131.1443 prezývanom familiérne "hurvínek" alebo "kredenc", ktorý Vás odvezie dovedna 5-krát za obidva dni.V sobotu máte možnosť využiť kapacitnej ponuky protokolárneho vlaku vedeného "ušatou" 464.001. Bude sa jednať pravdepodobne o najdlhší osobný vlak v histórii prevádzky na tejto trati. V žst.Nemšová bude pristavený na koľaji č.5 vozeň Klubu železničných modelárov Komárno s možnosťou prehliadky klubového koľajiska.O Vašu bezpečnosť sa bude starať aj dobová hliadka príslušníkov OSOŽ a sprievodcovia v štýlových historických uniformách.Cestovné poriadky sú uverejnené na priložených plagátoch.
 

Náhľad fotografií zo zložky plagáty akcií

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Nemšová - Lednické Rovne 2011 (?)

(Estritos, 20. 5. 2011 17:05)

Pozerám na tohtoročný plagát podujatí, Nemšová-Lednické Rovne tam žiaľ (zatiaľ) nie je. Snáď sa ale ukážete, bola to fajn akcia a bola by škoda, keby ostala táto trať nevyužitá aspoň takýmto spôsobom raz do roka, keď už je pre osobnú dopravu odstavená...

100-rokov trati

(E499.001, 24. 11. 2010 17:36)

Páni, ďakujem v mene celého klubu za prejavené komplimenty a myslím, že na budúci rok nás tam uvidíte znovu. Lokálka sa nám páči, je to celkom ideálne ihrisko pre našu hračku. Len škoda, že také výročie bude opäť až o sto rokov :)

Poďakovanie

(tatamaros, 22. 11. 2010 9:51)

je to, čo tu chcem vyjadriť na margo tejto akcie a do ďalších rokov zaželať spoločnosti veľa podobných podarených akcií a kopu sponzorov, ktorí by napomáhali takéto krásne akcie organizovať a vozový park ešte obohatiť. Ešte raz vďaka.

výročie Nemšová - Lednické Rovne

(majo, 2. 11. 2010 10:42)

Pani, chcem vam podakovat za takuto uzasnu akciu, ktoru sa vam podarilo zorganizovat. Bolo super sa po tak dlhom case previest touto krasnou tratou, ci uz hurvinkom alebo aj parou. Takze velke DAKUJEM, a dufam ze tu niekedy vasho hurvinka este uvidim, mozno aj s privesakom :)